Om meg

Mennesker leter hele livet etter aktiviteter som gir mening. Helt siden min klasseforstander i 1. klasse viste meg bokstavene og ordene har det vært viktig for meg å skrive. Min lærer het Anne Karin Elstad, og hun spredte glede ved skrive-aktiviteten på en måte som gjorde inntrykk på en 7-åring.

cropped-randi31.png

Men så går årene, – fort, og skrivingen min ble jobb. Endeløse sider med artikler, rapporter og bøker. Helt til 2012. Da fikk jeg behov for å uttrykke noe annet, noe mer enn forskningsresultatene, enn det faglige. Uttrykke mine tanker, erfaringer og betraktninger, uten sensur og strenge krav. Gjennom å skrive erfarte jeg at jeg kunne forstå meg selv bedre, men også andre og verden rundt meg. Jeg lærte nytt gjennom å skrive.

Mitt navn er RANDI WÅGØ AAS, og jeg er en skriveglad trønder, ergoterapeut, forsker og sosial entreprenør som er bosatt i Stavanger. Til daglig jobber jeg som professor ved Universitet i Stavanger, der jeg forsker på arbeidshelse. Jeg skriver om ulike temaer som kommer min vei gjennom opplevelser, tekster, bilder, filmer, media, mennesker jeg møter, samt tanker jeg grunner på om ulike viktige og mindre viktige ting i livet. Og så tar jeg litt bilder innimellom med varierende kvalitet. De tester jeg ut på dere som leser denne dikt-siden.

Min første skjønnlitterær tekst ble til i Lucca i april 2012. Da var jeg på skrivekurs med forfatteren Helene Uri. Hun viste meg håndverket sitt på en sånn måte at det ble tilgjengelig for meg. Etter dette har jeg jobbet med en lengre skjønnlitterær tekst, som er «Work in Progress».

Mitt første dikt skrev jeg 9. november 2014 i Firenze. Da var jeg på skrivekurs med Toscana-reiser, der forfatteren Torkil Damhaug og tekstrådgiver Bernt Roald Nilsen var kursledere. Plutselig lå oppgaven foran meg: «Du skal skrive et dikt om reisen til Firenze». Jeg tenkte: – Dette er bare ikke meg, jeg er bare ingen dikter. Opplevelsen etter den vaklende høytlesningen av diktet mitt «I sikkerhetskontrollen», og dialogen med kursdeltagerne etterpå gjorde at jeg plutselig så et nytt område som jeg kunne utforske.

Å skrive korte tekster har allerede blitt en viktig del av meg. Noen har sagt at dikt ikke er noe man skriver, men noe man finner. Og der ligger muligheten, – du kan ikke skrive noe som ikke finnes. Å skrive er derfor for meg å lete etter det vi står og går i, i hverdagslivet.

Så her er min uformelle dikt-nettside. Følg meg gjerne hvis du vil. Jeg er en novise i dette faget, så jeg setter stor pris på ris og ros. Så hvis du legger igjen en kommentar blir jeg glad!

Svein 346
Hytta- et godt skrivested
Ljosland
Skiturer – en god tenke-aktivitet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..